diensten


Elke wagen verdient een topbehandelingEen wagen die bij Carrosserie Liebens de werkplaats verlaat, is tot in de puntjes af, zoals nieuw.

In de tijd tussen het wegrijden met de vervangwagen en ons verlossende telefoontje leveren we vakwerk, van de eerste tot de laatste behandeling.

VOORAF Na telefonisch overleg wordt een afspraak ingepland. Je kan ook zonder afspraak ter plekke bij ons een eerste vaststelling laten doen.
ONTHAAL Wanneer je je aanmeldt met de boorddocumenten wordt het dossier opgestart en staat er een moderne vervangwagen voor jou klaar. Vanaf dan is het aan ons en hoef je je verder geen zorgen te maken, wij behandelen je dossier van a tot z.
DEMONTAGE Alle beschadigde onderdelen worden zorgvuldig verwijderd. We bekijken welke stukken vervangen moeten worden en welke hersteld kunnen worden. We maken een volledige diagnose van de schade.
HERSTELLEN Beschadigde onderdelen die herstelbaar zijn worden zorgvuldig uitgedeukt of vernieuwd. Bij schade aan het chassis en/of de wielophanging worden de onderdelen indien nodig vervangen. De maatvoering wordt met richtbanken en uitlijnapparatuur afgesteld op de exacte waarden die de fabrikant voorschrijft. Beschadigde kunststofonderdelen, zoals bumpers, spiegelkapjes, enz. worden hersteld of vervangen.
VOORBEREIDING SCHILDEREN Als de plaatslager klaar is met uitdeuken, vlakmaken, richten, vormgeven … wordt de wagen geplamuurd en geschuurd. Nadien is het bijna tijd voor de spuitcabine. Vooraf wordt al wat niet geschilderd moet worden perfect afgedekt. De te spuiten onderdelen worden voorbereid en krijgen een grondlaag.
SCHILDEREN Dan begint het ‘echte’ werk: de wagen krijgt een nieuwe laklaag. In ons hypermodern verflab wordt de exacte kleur van de wagen aangemaakt. Hiervoor gebruiken we het zeer geavanceerde Daisy Wheel. De ongeëvenaarde nauwkeurigheid ervan biedt een absolute kleurgarantie. We gebruiken alleen watergedragen lakken en werken uiterst milieuvriendelijk, zonder verfrestjes.
MONTAGE EN AFWERKING In de montageruimte wordt de wagen verder afgewerkt. Gedemonteerde stukken worden in hun oorspronkelijke staat teruggeplaatst en alle onderdelen, hersteld of nieuw, worden nauwkeurig gecontroleerd.
REINIGEN Als de wagen helemaal klaar is, volgt een grondige wasbeurt. Ook het interieur wordt gereinigd. Nadien wordt de wagen gecontroleerd.
AFLEVEREN Na een laatste algehele controle door de chef atelier mag je van ons een telefoontje verwachten. Je kan de wagen komen afhalen of we leveren hem aan huis. Je schadedossier wordt na betaling door de vergoedende partij gearchiveerd.