Rondleiding

1. Onthaal

Na ontvangst van een schademelding maken wij met de klant een afspraak om de schade te beoordelen, al dan niet in aanwezigheid van een autodeskundige. Er wordt een datum voor de herstelling afgesproken.  

2. Demontage 

Eerst controleren onze vaklui welke onderdelen kunnen worden hersteld en welke aan vervanging toe zijn. Vervolgens worden alle beschadigde delen gedemonteerd.  

3. Uitdeuken / chassis / ophanging

Beschadigde delen die herstelbaar zijn, worden uiterst zorgvuldig uitgedeukt. Ook beschadigde kunststofdelen zoals bumpers, spiegelkapjes en dergelijke worden hersteld of vervangen. Bij beschadigingen aan het chassis en/of de wielophanging worden onderdelen indien nodig vervangen. De maatvoering wordt met richtbanken en uitlijnapparatuur afgesteld op de exacte waarden die de fabrikant heeft opgegeven.

4. Voorbereiding schilderen

Na de plaatslagerij gaat de auto naar de spuitafdeling, waar het schilderwerk wordt voorbereid. De delen die niet moeten worden bewerkt, worden afgedekt. De onderdelen die moeten worden herspoten, worden voorbewerkt en krijgen een grondlaag. De wagen is nu klaar voor de spuitcabine. 

5. Schilderen

In de spuitcabine brengt de spuitgast een nieuwe laklaag aan. Carrosserie Liebens beschikt over een modern verflabo, waar de oorspronkelijke kleur van de auto exact wordt nagemaakt. Goed om weten: wij werken uitsluitend met  milieuvriendelijke, watergedragen lak.  

6. Montage en afwerking

In de montageruimte wordt de wagen verder afgewerkt. Gedemonteerde stukken worden in hun oorspronkelijke staat teruggeplaatst en alle stukken, hersteld of nieuw, worden grondig gecontroleerd. 

7. Reiniging

Geen half werk bij Carrosserie Liebens: de herstelde wagen wordt gereinigd - zowel het interieur als de buitenkant. Nadien voeren we een laatste, grondige controle uit.  

8. Afleveren

Als de auto klaar is, wordt de klant op de hoogte gebracht en komt hij het voertuig afhalen of wordt het aan huis geleverd. Afhankelijk van de vergoedende partij wordt de factuur betaald en wordt het schadedossier gearchiveerd.